duminică, 24 ianuarie 2010

praying for the cold to stop














a humble prayer for the cold to stop
and for the ones in need to hope


The secret town had stopped its frenzy urban noise
As people looked around and raised their look in poise

The cold had frozen their faces, their hands. Still, their souls

were warm and waiting for the sun to shine again, above.







sâmbătă, 2 ianuarie 2010

2010, un barbecue de furnici


2010 a explodat imediat ce invechitul deja si expiratul 2009 isi daduse ultima suflare, obosit, hulit, tradatorul 2009. 2010 mi-a explodat in fata ca sa zic asa, departe de acasa, si il priveam de sus, cu sentimente amestecate, zambind, privind in jur la oamenii cu ochii tinta la cer. nu as fi stiut ca gata, de acum va trebui sa trec data de 2010 in agenda mea de lucru daca noul an nu m-ar fi atentionat artistic, colorat, multicolorat si progresiv, din ce in ce mai mult, coplesind cerul. cred ca acolo jos, in centrul orasului, 2010 a venit inaltator si in fuga, galagios si tumultos, cu un binecuvantat poc. pentru mine, 2010 a aparut ca un foc de artificii de la gratarul incins in mijlocul unui furnicar.

si cand ceasul probabil a batut de ora 12.00 punct, cu prima explozie, am realizat ca atat de multe dorinte am sa imi pun la indeplinit incat pur si simplu am refuzat sa cer ceva cerului ocupat cu micile accesorii stralucitoare. mici dorinte, nu mari, marunte probabil, dar esentiale. anul asta voi ignora tot ce ma seaca. nu in stilul colocvial al termenului, ci in cel mai sensibil sens. tot ce ma seaca de suflet. de zambet. de mine. incepusem chiar din 2009 sa fac asta dar trebuie totusi un inceput clar pentru asemenea rezolutii. pun ordine in asteptari, in sensul ca nu le voi avea, doar le voi primi cand se vor intampla. am inceput anul cu un ras continuu, dar sincer, explodat din aberatiile unor minti strengaresti si cred ca putin furioase si pe ele insele. asa o sa primesc si fiecare din urmatoarele 363 de zile. razand, chiar daca nu ma bucur neaparat.

si anul asta, ascultandu-l pe cosmin asa cum se exprima el in felul cel mai egoist si imoral cu putinta, vreau numai oameni frumosi in jur. cred ca el se refera la fete cand spune asta incruntat, dar eu voi adauga acea nuanta a umanitatii in zicerea asta. poate trebuia sa imi doresc putin mai multa umanitate si pentru el. eh. l-as priva de farmecul lui esential. si pe mine de mult mult ras. deci nu. iti doresc dragul meu cosmin sa fii fericit. count on me for this :P . are si un scop mercantil si egoist aceasta dorinta, bineinteles. ma stii doar.

dar daca e sa stiu sigur ca ceva din ce imi doresc pot si controla in drumul spre indeplinire, e asta. departe de mine colocvialii, suficientii, autosuficientii, eficientii! fara discursuri care sa imi jigneasca sufletul, fara sa imi apara primul rid de expresie din cauza cine stie a cui si de ce vorba spusa ca sa justifice o existenta marunta. anul trecut am invatat diplomatia. anul asta voi invata curajul si cum sa fiu mai ascultatoare fata de instinctele mele. they served me well until i stopped listening. anul asta voi tine minte doar ce si cine a adaugat ceva la mine.

si da, nu in ultimul rand, ba chiar in primul, in loja premium, imi mai doresc pentru niste prieteni sa isi gaseasca binele lor. binele lor o sa fie linistea mea. ceea ce ar fi o fericire. chiar pentru toata lumea implicata part time sau cu norma intreaga in viata mea.